Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на

...
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на
Коментари Харесай

Нови екзотични обитатели радват посетителите на Зоопарк Бургас

Един мъжага от вида капибара и  харемът му от три женски  са най-новите жители на Зоопарк Бургас, оповестиха от Общината.

Младите животни вече са приспособени и привикнаха с уютния си дом , включващ къщурка, зелена повърхност и басейн за отмора.
 Община Бургас
Екзотичните гризачи са единствени от своя тип в България. От Зоопарка споделиха, че са чакали повече от половин година, с цел да им бъдат доставени от различен европейски зоопарк.

За да бъдат превозени животните, е трябвало да навършат най-малко шест месеца. В зоопарка се приготвя и контактна зона за капибари, където посетелите ще могат да се снимат с тях и да ги хранят от ръка. Те са кротки и отзивчиви . Могат чудесно да общуват с дребни деца.
 Община Бургас
Тежащи сред 35 и 65 кг, капибарите са най-големите гризачи в света. Активни са най-вече рано заран и късно вечер, през останалото време избират да си почиват в укрития, които са на сушата или във водата.

Те са отлични плувци и гмуркачи.  Също по този начин са приети за едни от най-социалните и благи животни в света. Южноамериканският тип гризачи обича да поддържа връзка  и с други типове животни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР